اسكيت سرعت

اسكيت سرعت يكي از زيباترين ورزش هايي است كه مي تون تماشا كرد. حركت يكنواخت،صاف و موزون، آنها را با سرعتي حيرت انگيز به چرخش در مي آورد. هدف در اسكيت سرعت مانند بسياري از ورز شهي سرعتي ديگر حركت از يك نقطه به نقطه ديگر با حداكثر سرعت مي باشد.
می توان گفت اسکیت سرعت در ایران از مهر ماه سال ۱۳۸۰ شکل گرفت ، زمانیکه ایران در نهمین دوره مسابقات آسیایی اسکیت سرعت تایوان شرکت نمود. هر چند که به علت فقدان اطلاعات کافی در مورد چگونگی مکانی که مسابقه در آن برگزار می شود و نحوه برگزاری آن و … تیم ملی نتوانست به نتایج قابل توجهی دست پیدا کند، اما این سفر به پیشرفت چشمگیر این رشته در کشور کمک شایانی نمود. البته تا قبل از آن هم مسابقات خوبی در کشور با کم و کاستیهایی برگزار می شد . این مسابقات از سال ۱۳۷۳ به بعد بصورت رسمی زیر نظر هیئت اسکیت و پس از آن زیر نظر انجمن اسکیت تا به امروز برگزار شده است .
شاخه های اسکیت سرعت و مواد آن
شرایط مسابقات اسکیت با توجه به مکانهایی که در آن به رقابت می پردازند متفاوت می باشد و به شاخه های زیر تقسیم میشود :
- Time trials
- Team time trials
- Elimination
- Mass start distance race
- Endurance races
- Point to point race
- Relay races
- Stay races
- Pursuit races
- Elimination + Point to Point race

تجهیزات ( Equipment )
۱) کفش اسکیت :
اولین و مهمترین وسیله مورد نیاز یک جفت کفش اسکیت مناسب است ، در ابتدا برای یادگیری اسکیت سرعت استفاده از کفشهای چهار چرخ و ساق بلند نه تنها ضرری ندارد بلکه توصیه نیز می شود اما بعد از یادگیری باید روی کفشهای پنج چرخ و ساق کوتاه تمرین کرد تا به آنها کاملا عادت کنیم زیرا در پیشرفت و موفقیت در مسابقات به ما کمک میکنند ، برای تهیه این نوع کفشها بهتر است به باشگاههای معتبر و افراد دارای عنوان این رشته مراجعه کرده و از آنها در انتخاب نوع کفش دلخواه و مناسب کمک بگیرید.
( لازم به توضیح است که کفشهای پنج چرخ در رشته های مختلف سرعت دارای شکلها و انواع گوناگون می باشد .)
توضیح اینکه مسابقات Down hill با کفش ساق بلند انجام می شود، مسابقات ماراتن به تازگی باکفشهای چهار چرخ ۱۰۰ میلیمتر نیز انجام می شود و در مسابقات سرعت کفشها ساق کوتاه ولی دارای چفت می باشند ولی در کفشهای استقامت بدون چفت می باشند.
۲) کلاه ایمنی (helmet ):
یکی از موارد شخصی ، کلاههای ایمنی است که جزو تجهیزات ایمنی تمام اسکیت بازان شرکت کنندگان در مسابقات می باشد نکته موثر برای این کلاه ها ساخت آنها است و آگاهی کامل مالک آن از نوع کلاه ایمنی بسیار مهم است.
تمام مسابقه دهندگان اسکیت سرعت بایستی کلاه ایمنی داشته باشند و تمام مدت برای ایمنی بیشتر در طول مسابقه به سر داشته باشند.
موقعیت قرار گیری مناسب و ایمنی کلاه بر روی سر اجباری است کلاههای ایمنی نبایستی پشت سر گذاشته شود ، باید جلوی سر و بالای ابرو قرار بگیرد مسابقه دهندگان بایستی بند کلاهشان را در تمام مدت مسابقه بسته نگه دارند هیچ مویی نباید زیر کلا قابل رویت بوده و طوری عمل کند که کارایی و نگه داری کلاه ایمنی را روی سر با مشکل رو به رو نماید و کلاه ایمنی رو.ی سر لیز بخورد و در دید اسکیت باز در طول مدت مسابقه یا تمرین خللی ایجاد کند.
۳) عینکهای آفتابی و غیره : (Glasses )
استفاده از عینکهای آفتابی و غیره در مسابقات بلامانع می باشد فقط طبق قوانین بین المللی عینکها باید لنزهای پلاستیکی داشته باشند نه شیشه ای و به علاوه استفاده از بند عینک که پشت سر می افتد نیز اجباری است.
۴) دستکش ، زانو بند ، آرنج بند ( support ) :
استفاده از دستکش در مسابقات ، همچون دستکشهای دوچرخه سواران که در قسمت مچ دست بسته می شود مشکلی ندارد زانو بند و آرنج بند از موارد دلخواهی است که می توان در مسابقات استفاده نمود.
۵) لباس ( uniform) :
لباس یا یونیفورم اسکیت باز دارای شرایط و قوانین خاصی است اما در کشور ما باید با توجه به شئونات اسلامی حاکم استفاده شود.
۶) نکات قابل توجه :
پوشیدن جوراب مناسب و اسکیت مناسب و اطمینان پیدا کردن از بسته شدن بندها وجوراب اسکیت و اطمینان از جا افتادن پا در درون کفش ضروری است .بعد از پوشیدن اسکیتها برای اطمینان پیدا کردن از مناسب بودن و سالم بودن کفش ، کفشها را روی لبه های داخلی و بیرونی بخوابانید وسپس مچ پا را به جلو خم نمایید.
کلاه ایمنی باید به سر داشته باشید به صورتی که بندهای آن تا زیر گلو آمده و در دو طرف تا زیر گوش بیاید و روی گوش را نگیرد ( کلاه باید فیت یر باشد و تکان نخورد.